Foto: SVT

Nirvana-låt når miljardgräns på Youtube

Uppdaterad
Publicerad

Musikvideon till bandet Nirvanas superhit Smells like teen spirit från 1991 blev i dagarna den andra musikvideon från 1990-talet att nå över en miljard visningar på Youtube, det skriver Loudwire.

Trots att bandet Nirvana upplöstes för över 25 år sedan i och med sångaren Kurt Cobains död, fortsätter Nirvanas musik att nå ut till nya lyssnare på 2010-talet.

Musikvideon till bandets superhit Smells like teen spirit från skivan Nevermind från 1991 blev i dagarna den andra musikvideon från 1990-talet att nå över en miljard visningar på Youtube, det skriver Loudwire. Musikvideon laddades upp på plattformen i juni 2009.

Bara en musikvideo från 1990-talet har setts av fler på Youtube – November rain med Guns N' Roses har setts 1,3 miljarder gånger – och Zombie med The Cranberries blir sannolikt nästa 90-talslåt att göra sällskap i miljardklubben, med 970 miljoner visningar i skrivande stund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.