I Moment groups ingår bolaget 2Entertain som står bakom scener som Wallmans, Hamburger Börs och Kungsportshuset i Göteborg med KPH Matbar. Foto: TT/Amir Nabizadeh

Nöjeskoncernen Moment group räddas från konkurs

Publicerad

Nöjesjätten har på grund av hårda publikrestriktioner hamnat i en svår ekonomisk kris. Nu har de i sista stund hittat en lösning för att undvika konkurs. 

Kulturnyheterna har tidigare rapporterat om att Moment group, där bland annat dotterbolaget 2Entertain ingår, bara varit en dag från konkurs efter besked om hårda publikrestriktioner.  

Nu har de säkrat sin överlevnad en tid framöver efter förhandlingar med obligationsinnehavare, investerare och aktieägare, meddelar Otto Drakenberg, VD/Koncernchef på Moment Group i ett pressmeddelande.  

Det genom lån och så kallad nyemission av bolagets aktier, alltså att företaget utfärdar nya aktier för att få in mer kapital.  

Jobbar hårt framåt  

Framtidsutsikterna är dock fortfarande osäkra och enligt Drakenberg är mer ekonomiskt stöd från staten en förutsättning för företagets fortlevnad.

”Hela finansieringslösningen förutsätter att vi fortsatt jobbar hårt med kostnadsbesparingar och har framdrift i förhandlingar med leverantörer och hyresvärdar. Samt att myndigheterna infriar sina löften om fortsatta stödpaket så länge vi tvingas hålla våra arenor stängda”, säger Drakenberg i pressmeddelandet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.