Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Han har finare rumpa än honom” – Se intervjun med Norska rymdvargarna Keith och Jim. Foto: Helin Pakdemir/SVT

Norska Subwoolfer: ”Vi är från månen”

Uppdaterad
Publicerad

Norska duon Subwoolfer har valt att hålla sin identitet hemlig och tävlar bakom gula vargmasker. Skulle det bli en hög placering i kvällens final har de dock hintat om att avmaskering kan äga rum.

I kväll tävlar Subwoolfer – två okända män i gula vargmasker – för Norges räkning i Eurovision med låten ”Give that wolf a banana”. Låten tros få en hög placering och har blivit stor på Tiktok med sin hyfsat enkla koreografi.

Norska Verdens gang tror sig veta de norska vargarnas riktiga identiteter och public service kanalen NRK rapporterade att numrets DJ i astronautklädsel skulle vara förra årets norska deltagare. Men det stämmer inte enligt Subwoolfers talesperson Carl-Henrik Wahl, som vill gå under namnet ”Mr Talesperson”.

Eurovision song contest 2022

– Det är bara trams, säger han.

”Kan skifta utseende”

Subwoolfer ger nämligen inga intervjuer i egentlig mening. Förutom på scen är de gula vargarna helt tysta, säger sig komma från månen och ”skickar meddelanden telepatiskt” till Mr Talesperson som får svara på frågorna. Men duon hintar om att en avmaskering skulle kunna äga rum om det går bra i finalen.

– Vissa aliens har möjlighet att skifta utseende, säger ”Mr Talesperson”.

Se Subwoolfer ”kommunicera telepatiskt” i klippet i videospelaren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2022

Mer i ämnet