Assassins Creed: Unity Foto: Ubisoft

Assassins creed-skapare donerar miljonbelopp till Notre-Dame

Uppdaterad
Publicerad

Spelföretaget Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar, i Unity från 2014, kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig roll.

Med hjälp av gamla kartor, teckningar och historiker som visste var enskilda konstverk skulle vara placerade återskapades Notre-Dame digitalt.

”Vi vill ge alla chansen att uppleva skönheten och majestätet av Notre-Dame på bästa sätt”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Företaget skänker också en halv miljon euro till återuppbyggnaden av den eldhärjade katedralen.

”När vi skapade Assassin's creed: Unity, så utvecklade vi en till och med närmare koppling till den här otroliga staden och dess landmärken – en av de mest minnesvärda delarna av spelet var det extraordinära återskapandet av Notre-Dame”, skriver Ubisoft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.