Nour El Refai och Henrik Schyffert Foto: TT

Nour El Refai och Henrik Schyffert roligast i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Årets bästa komiker prisades igår när den svenska standupgalan firade 15 år.

Det blev Nour El Refai och Henrik Schyffert som kammade hem de finaste priserna på standupgalan i Lund på söndagen.

Juryn kallar Nour El Refai, som prisades som årets kvinnliga komiker, för ”en av våra mest mångsidiga underhållare, som roat oss på tv och scen och visat att hon behärskar alla former av humor”.

El Refai har under året turnerat med sin föreställning En komisk depression och spelat Lillebror i Dramatens uppsättning av Karlsson på taket.

Schyffert dominerar

Henrik Schyffert fick motsvarande pris i den manliga kategorin: ”han visar respekt för de minsta scenerna och dominerar de största”, skriver juryn.

Schyfferts och kollegan Fredrik Lindströms turnerande humorshow Ägd – vad kostar ett rikare liv? avslutades i våras med föreställningar i London och New York.

Bland de andra vinnarna på galan finns Carl Stanley som blev Årets nykomling och Jonas Gardell som fick Juryns hederspris.

Alla vinnare

Årets manliga komiker – Henrik Schyffert

Årets kvinnliga komiker – Nour El Refai

Årets nykomling – Carl Stanley

Årets föreställning – Sveriges historia, med Måns Möller och Özz Nûjen

Årets media – Tankesmedjan i P3

Juryns hederspris – Jonas Gardell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.