Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Carina Berg om ryktena om Björn Gustafssons medverkan. Foto: Anders Wiklund/TT

Carina Berg leder Melodifestivalen 2024

Uppdaterad
Publicerad

Det blir programledaren och tv- och radioprofilen Carina Berg som kommer leda årets melloturné. Det blir första gången hon programleder tävlingen.

– Jag är så otroligt glad över det här, säger hon.

Det var 2008 som Carina Berg för första gången dök upp i mellosammanhang, då hon satt i publiken när komikern Björn Gustafsson framförde sin hyllade ”Kärlekssång till Carina Berg” i en mellanakt.

Femton år efter succén kommer hon själv stå på scen och leda alla fem deltävlingar samt finalen på årets schlagerfest. På frågan om hon vet vad hon har gett sig in på svarar hon:

Melodifestivalen 2024

– Välsignelsen är väl att jag är lite naiv. Men det är ett rutinerat gäng så jag känner att jag åker med, säger Carina Berg.

Lång karriär inom tv

Carina Bergs karriär inom radio och tv sträcker sig över 20 år tillbaka. Hon har tidigare varit knuten till Discovery och Kanal 5, där hon gjort flera populära serier. Bland annat ”Världens tuffaste jobb med Carina Berg”, ”Bergs drömkåk” och programserien Berg & Meltzer som hon ledde tillsammans med Christine Meltzer.

Årets första deltävling i Melodifestivalen drar igång den 3 februari i Malmö, där sex bidrag ska tävla om finalplatserna. Finalen är den 9 mars i Friends arena utanför Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Björn Gustafssons mellanakt tillägnat Carina Berg som gjorde succé 2008. Foto: SVT

MELLOPROGRAMLEDARE TIDIGARE ÅR

2023: Farah Abadi och Jesper Rönndahl

2022: Oscar Zia (Farah Abadi som sidekick)

2021: Christer Björkman, tillsammans med: Lena Philipsson, Oscar Zia och Anis don Demina, Jason Diakité, Per Andersson och Pernilla Wahlgren, Shriley Clamp, respektive Måns Zelmerlöw och Shima Niavarani

2020: Lina Hedlund, Linnea Henriksson och David Sundin

2019: Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet