Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebba Adielsson berättar varför det tog så lång tid att komma fram i biljettkön. Foto: Andreas Idén

Hundratusentals köade i timmar för Eurovisionbiljetter

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 10 på tisdagsmorgonen släpptes biljetterna till nästa års Eurovision song contest i Malmö och drygt 5 minuter efter släpp stod över 350 000 personer i kö.

Nu är alla direktsändningsbiljetter slut.

Malmö arena rymmer 15 000 besökare, men redan fem minuter efter biljettsläppet till Eurovision song contest stod över 350 000 personer i kö till de nio olika delfinalerna och genrepen. Efter lunch på tisdagen låg kösiffran på över 400 000.

Under eftermiddagen tog alla biljetter till direktsändningarna slut, bekräftar SVT:s exekutiva Eurovisionproducent Ebba Adielsson för Kulturnyheterna. Några platser finns dock kvar till repetitionerna.

Eurovision song contest 2024

Saktade ner för säkerhets skull

Biljetterna till 2023 års finalkväll i Liverpool sålde slut på bara 36 minuter. Men för att få en Malmöbiljett fick folk köa i timmar för att komma fram.

– Det var så många människor som låg på och för att säkerställa att försäljningen gick säkert till drog man medvetet ner på tempot, säger Ebba Adielsson.

Biljetterna såldes för mellan 145 och 3 795 kronor. Den stora finalen hålls på lördagskvällen den 11 maj.

Se intervjun med Ebba Adielsson i klippet.

Skärmdump från den digitala biljettkön vid 10-tiden på tisdagsmorgonen. Foto: Ticketmaster

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet