Serieskaparen bakom ungdomsserien Eagles, Stefan H. Lindén och Avla Bratt som spelar huvudrollen Felicia gästar SVT:s Morgonstudion. Foto: SVT Nyheter

Skaparen bakom succéserien Eagles: ”Vi är absolut inte som Skam”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en säsong två av tv-serien Eagles som gjort succé på SVT Play. Många har jämfört Eagles med den norska ungdomsserien Skam, något som serieskaparen Stefan H. Lindén bestämt tillbakavisar.

– Vi vill absolut inte vara som Skam säger han.

Nu är det klart att en ny säsong av ungdomsserien Eagels kommer att spelas in i höst, och ha premiär om ungefär ett år. Eagles kretsar kring fyra ungdomar i en svensk småstad där kärlek, rivalitet och vänskap blandas med hockeysatsning och drömmar om framtid.

Många har dragit paralleller till den norska tv-serien Skam, men Stefan H. Lindén, en av skaparna bakom serien, menar att det är en annan typ av serie.

– Eagles är mer amerikansk i stil och ton, säger han i SVT Morgonstudion.

Stor tittarsuccé

En anledning till att Eagles blivit en sådan tittarsuccé tror Lindén är att alla kan relatera till att vara unga.

– De äldre som har sett serien minns sin ungdom med melankoli och de som är i det känner förhoppningsvis att de kan relatera till karaktärerna säger han.

Men om vad säsong två kommer att handla om är upphovsmännen förtegna kring.

– Jag vet lika lite som er, säger Alva Bratt som spelar huvudrollskaraktären Felicia, till SVT.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.