Nya Heathers är en fullskalig attack på pk-eliten

Publicerad

Kim Veerabuthroo Nordberg, tv-kritiker på Kulturnyheterna, spanar in den kontroversiella amerikanska tv-serien Heathers. Heathers har fått ett svalt mottagande av kritikerna efter de senaste tragiska skolskjutningarna i USA har premiären flyttats fram till mitten av juli.

Serien är en förnyad version av en 80-tals high school-film där Christian Slater och Winona Ryder mördar alla populära ungar i skolan.

Men i den senare versionen är det istället skolans minoriteter som genom pk-elitism tagit makten över skolan, och nu det är istället de ”vanliga” eleverna som planerar morden.

Hyllats av alt-right-rörelsen

Serien har hyllats av den så kallade alt right-rörelsen i USA, som ser den som lysande satir över sin samtid, skaparna bakom Heathers hävdar å andra sidan att de aldrig haft avsikten att serien skulle driva alt right-rörelsens agenda. 

Heathers har fått ett minst sagt svalt mottagande av kritikerna, efter de tragiska skolskjutningarna i USA senaste tiden har premiären också flyttats fram till mitten av juli.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

serierecension

Mer i ämnet