R Kelly Foto: Matt Marton/AP/TT

Nya övergreppsanklagelser mot R Kelly

Uppdaterad
Publicerad

Artisten R Kelly åtalades på torsdagen på ytterligare 11 punkter för sexuella övergrepp. Några av åtalspunkterna kan ge upp till 30 år i fängelse. Enligt nyhetsbyrån AP ska flera av fallen handla om sexuellt utnyttjande av minderårig.

På torsdagen framkom att R&B artisten nu åtalas för ytterligare 11 punkter för sexuella övergrepp. Flera medier, däribland nyhetsbyrån AP och BBC, skriver att de nya övergreppsanklagelserna bland annat handlar om flera fall av sexuellt utnyttjande av en minderårig. Om artisten döms riskerar han upp till 30 år i fängelse.

Det större rättsfallet där R Kelly står anklagad för tio fall av sexuella övergrepp pågår fortfarande. Om Kelly befinns skyldig där kan var och en av de tio åtalspunkterna ge upp till sju års fängelse.

Med anledning av de nya anklagelserna ska R Kelly höras i rätten den 6 juni, skriver AP.

Tidigare åtalad

I den omdiskuterade dokumentären Vi överlevde R Kelly, som visades på SVT i våras, vittnade flera kvinnor om sexuella, mentala och fysiska övergrepp.

2002 åtalades han för barnpornografibrott efter att han påstods ha spelat in en sexvideo med sig själv tillsammans med en 14-årig flicka. Sex år senare friades han.

R Kelly har själv konsekvent nekat till alla anklagelser som riktats mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.