I årets Stjärnorna på slottet medverkar Måns Möller, Julia Dufvenius Wollter, Dragomir Mrsics, Pernilla Wahlgren och Björn Kjellman. Foto: Foto: Robert Eldrim, Maja Suslin/TT, Ulrika Malm/SVT, Janne Danielsson/SVT och PMJ Artistgruppen

Nya stjärnor checkar in på Slottet

Publicerad

Fem strålande stjärnor är nu klara för en ny säsong av Stjärnorna på slottet. Det blir en blandning av mello, Dramaten och en nypa komik.

Snart är det dags för den 14:e säsongen av programmet Stjärnorna på slottet, och nu är fem namn klara för inspelningen som görs i sommar.

Björn Kjellman, Dragomir Mrsics, Julia Dufvenius Wollter, Måns Möller och Pernilla Wahlgren blir värdar för varsin dag på slottet. De får sällskap av Kockarnas kamp-vinnaren Tareq Taylor som lagar mat sin andra sommar i SVT:s program.

Björn Kjellman fick sitt genombrott i tv-serierna Fasadklättraren och En komikers uppväxt. Han känns även igen som den gulliga katten i Pelle Svanslös. 

Dragomir Mrsisc fick sin första filmroll medan drev ett gym på Östermalm, hans genombrott kom senare i filmen Snabba cash. Några år innan skådespelarkarriären drog igång kämpade han med att lämna en kriminell tillvaro bakom sig.

Dramaten, mello och komik

Julia Dufvenius Wollter spelade en roll i Ingmar Bergmans sista film Saraband. I snart 20 år har hon varit en del av Dramatens fasta ensemble. Julia Dufvenius producerar just nu tv-serien Heder.

Måns Möller etablerade sig snabbt som en av de mest anlitade komikerna, han har medverkat i Parlamentet och Extra extra. År 2002 utsågs han till Årets manliga komiker. 

Pernilla Wahlgren debuterade redan som fyraåring då hon spelade mot sin mamma Chritina Schollin i tv-pjäsen Den längsta dagen. I Melodifestivalen år 1985 nådde hon ut till svenska folket med Piccadilly circus. Tillsammans med familjemedlemmar är hon med i realityserien Wahlgrens värld.

Stjärnor från andra säsonger

Andra stjärnor som varit med i SVT:s Stjärnorna på slottet är Sven-Bertil Taube, Ewa Fröling, Helena Bergström, Magnus Uggla, Lasse Åberg med flera. 

Stjärnorna på slottet har premiär på SVT1 den 28:e december i år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer