Okänd svenska blir ny Garbo

Uppdaterad
Publicerad

I konkurrens med bland andra Uma Thurman knep den okända svenska skådespelerskan Anna-Karin Eskilsson rollen som Greta Garbo i en kommande amerikansk storfilm, skriver Expressen.

Trettiofemåriga Anna-Karin Eskilsson flyttade till New York för 14 år sedan och har sedan dess kämpat med småroller, bland annat i ”Sex and the city”. Parallellt har hon jobbat som bartender för att dryga ut inkomsterna. Nu verkar det som att hennes stora genombrott är på gång.

– Det är nästan läskigt, jag har väntat så länge på att något sådant här skulle hända, säger Anna-Karin Eskilsson till Expressen.

Filmen Garbo har en inspelningsbudget på över 100 miljoner kronor och kommer att spelas in nästa år, främst i Berlin. Regissör är kompositören och musikproducenten Buddy Bregman.

Enligt filmdatabasen Imdb kommer filmen att handla om Greta Garbos förhållanden med dåtida stjärnor såsom Marlene Dietrich, Mercedes de Acosta och Cecil Beaton. Filmen beräknas gå upp på bio år 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.