Oklar framtid för David Batras föreställning. Foto: Claudio Bresciani/TT

David Batra: ”Känns som det plötsligt finns ännu mer att prata om”

Uppdaterad
Publicerad

”Elefanten i rummet – han som är gift med henne” är David Batras föreställning om hur det är att vara gift med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra. Men på fredagförmiddagen gav Kinberg Batra besked om att hon avgår.

Nu skriver David Batra på Instagram att avgången gör att det finns ”mer att prata om” när föreställningen har premiär.

Kulturnyheterna har under torsdagen ringt till några av de lokaler där David Batra ska uppträda med ”Elefanten i rummet”.

Samtliga tillfrågade säger att de inte fått höra något annat än att föreställningarna ska hållas som planerat.

LÄS MER: David Batra gör show av äktenskapet med moderatledare

CS Nöje, som jobbar med David Batras föreställning, har inte velat svara på hur Anna Kinberg Batras avgång påverkar ”En elefant i rummet”.

Men bara 20 minuter efter M-ledarens besked skriver David Batra på Instagram:

”Min starka, modiga och snygga fru har i dag meddelat att hon ska kliva av som partiledare. Känns som att det plötsligt finns ännu mer att prata om när ”Elefanten i rummet” har premiär. Nu ska jag ta en ledig helg och enbart ägna mig åt att vara elefantskötare!”

Den 29 september är ”En elefant i rummet” planerad att ha premiär på Rival efter några provföreställningar på Boulevardteatern i Stockholm.

Cecilia Stenborg på CS Nöje meddelar, även hon via Instagram, att extraföreställningar tillkommer i Stockholm och Lund efter beskedet att Anna Kinberg Batra avgår.

LÄS MER: Anna Kinberg Batra avgår

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.