Lil Nas X och Billy Ray Cyrus. Foto: AP/TT

Old town road kan gå om Despacito

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan var det inte många som kände till 20-årige rapparen Lil Nas X, eller Montero Lamar Hill, som han egentligen heter.

Nu är hans låt Old town road, som mixar rap och country, på väg att bli den låt som toppat amerikanska Billboards prestigefulla Hot 100-lista längst av alla – någonsin.

I 16 veckor har remixen av Old town road med Lil Nas X och Billy Ray Cyrus legat etta på listan. Det har endast två låtar gjort tidigare – Despacito med Luis Fonsi, Daddy Yankee och Justin Bieber samt One sweet day med Mariah Carey och Boyz II Men.

I USA har Old town road skapat debatt. Låten tog sig först in på Billboards listor i såväl hiphop- som countrygenren men plockades bort från den sistnämnda med motiveringen att den inte har tillräckligt många countrydrag. Det fick countrystjärnan Billy Ray Cyrus att reagera, och artisten erbjöd sig att bistå med sång i en remix av raplåten.

Ett lyckat koncept, skulle det visa sig. Nästa vecka kan låten bli den största Billboard-succén någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.