Oliver Stone.

Oliver Stone gör Snowden-film

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ytterligare en film om Snowdens avslöjande. Den oscarbelönade regissören Oliver Stone kallar NSA-affären för en vår tids största historier.

Oliver Stone ska skriva och regissera en film om Edward Snowden och den amerikanska säkerhetstjänstens avlyssning.

Filmen baseras på Guardian-journalisten Luke Hardings bok ”The Snowden Files” och inspelningen ska starta innan året är slut, skriver BBC.

”Blir en utmaning”

Oliver Stone kallar historien om den avhoppade spionen Edward Snowden och hans avslöjande av NSA:s omfattande avlyssning för en av vår tids största historier.

– Det blir en utmaning att göra film av, säger han i ett uttalande.

Politiska filmer

Stone har gjort många politiska Hollywoodfilmer tidigare. Bland annat ”Nixon och ”W” om de båda republikanska presidenterna Richard Nixon och George W Bush”. Och han oscarbelönades för bästa regi för både ”Född den 4:e juli” och ”Plutonen”.

För några veckor sedan blev det också klart att Sony köpt rättigheterna till Glen Greenwalds Snowden-bok ”Storebror ser dig”. Vem som ska regissera den filmen och när det ska ske är ännu inte klart.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.