Oscars 2017: Vad bjuds på efterfesten?

Uppdaterad
Publicerad

När glittret och glamouren på röda mattan och prisutdelningen är över är det dags för efterfesten. Governor`s Ball – guvernörsbalen – är den officiella och på menyn står lyxiga smårätter och champagne.

Maten har förberetts av kökschefen  Wolfgang Puck.  Han har under mer än två decennier komponerat menyn och säger sig aldrig tröttna på att förbereda rätterna.

– Jag tror jag älskar galenskap. Jag vill inte bli uttråkad.  Samtidigt som vi behåller vissa klassiska rätter, komponerar vi nya. Men det viktigaste är spänningen kring Oscarsutdelningen. Det går att känna vibbarna i stan, säger Wolfgang Puck, som ursprungligen kommer från Österrike.

Oscarsgalan 2017

Mingelmat är det som gäller

Trenden är att servera små tallrikar med aptitretare och Hors d’oeuvres.  Rätter som gör det lätt att mingla och ha kul, efter att ha suttit still under den flera timmar långa prisceremonin.

Koreansk steak tartare på puffad risbädd, bakad potatis med kaviar och corn dogs med hummer är några av rätterna som serveras.

Champagnen flödar

Benoit Collard, som representerar firman Piper-Heidsieck, säger att champagnen kommer att flöda fritt.

– Det är en väldigt speciell natt, säger Collard.  Vi kommer att servera 15.000 glas under kvällen. Det motsvarar fler än 1200 flaskor.

Mellan 9000 till 10 000 efterrätter förbereds och i år är överraskningen en frusen choklad mousse med hallonsås.

Blommor från Italien pryder borden och det gör även rosor frän Sydamerika och mandelblom från Kalifornien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2017

Mer i ämnet