Foto: Lucas Jacson/TT & Dan Hansson/TT

Biograf visade ”La la land”-intro innan ”Moonlight”

Uppdaterad
Publicerad

Den historiska skandalen under Oscargalan i helgen har gett ringar på vattnet i flera bemärkelser. På en biograf i London lurades besökarna när ”La la lands” trailerintro på 20 sekunder visades innan visningen av ”Moonlight” drog igång.

Kritiken har inte varit nådig under de senaste dagarna efter Oscarskandalen där ”La la land” felaktigt utropades som vinnare av prestigekategorin Bästa film istället för ”Moonlight”. En händelse som nu också fått ett efterspel i biosalongen, om än ett satiriskt sådant, skriver brittiska Metro.

Lurade besökarna

En biograf i London visade nämligen 20 sekunder av ”La la lands” trailerintro innan den egentliga filmvisningen av ”Moonlight” tickade igång ­- till besökarnas bestörtning och nöje.

Oscarsgalan 2017

”Vi stannade visningen och la upp det som om det vore ett misstag, och därefter startade vi Moonlight. Händelsen fick stora applåder och alla verkade älska det”, säger biografens chef Andrew Woodyatt till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2017

Mer i ämnet