Panetoz om låten: ”Handlar inte om snusk”

Uppdaterad
Publicerad

I den andra deltävlingen av årets Melodifestival återvänder Panetoz till musikfesten. Den här gången med bidraget ”On my way”, som enligt gruppen fött oväntade reaktioner på att låten skulle anspela på sex.

– Vissa har hjärnan någon annanstans, säger gruppmedlemmen Njol Ismail Badije.

Det stora genombrottet kom 2012 med låten ”Dansa pausa” som fick hela sverige att... ja dansa och sedan pausa. Efter det har gruppen Panetoz, som består Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Ismail Badije, Pa Modou Badije och Daniel Nzinga, släppt mer musik och medverkat i Melodifestivalen vid två tillfällen, 2014 och 2016.

I år är kvintetten tillbaka i tävlingen med det färgstarka bidraget ”On my way” som handlar om att längta efter någonting bra.

Melodifestivalen 2023

– Det handlar om att ta sig från en punkt till en annan. Det kan vara att man ska träffa sin kärlek, gå på en fet fest eller världens mest fantastiska arena-grej, det är väldigt simpelt egentligen, säger Pa Modou Badije.

Fått oväntade reaktioner

Men för Kulturnyheterna berättar gruppen att de fått reaktioner att låten skulle handla om något annat, närmare bestämt att vara på väg mot ett sexuellt klimax, något som bland annat Aftonbladets Melodifestivals-reporter Tobbe Ek kommenterat.

– Det har blivit en liten snackis det där, säger Njol Ismail Badije.

Panetoz framhåller att det är upp till var och en att göra sin egen tolkning av ett musikaliskt verk och att de inte kan tyngas ned av vad andra tycker och tänker.

– Det är lite det vi försökt lämna bakom oss sedan vi startade bandet för om vi hade tänkt så hade vi inte gjort musik idag, säger Njol Ismail Badije.

”Hört mycket snuskigare låtar”

Dessutom är det långt ifrån det snuskigaste som varit med i tävlingen, enligt medlemmen Nebeyu Baheru.

– Jag har hört mycket snuskigare låtar, både i Mello och på topplistan säger han.

– Och vi älskar dem också, fyller Johan Hirvi i.

Se Panetoz kommentera reaktionerna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet