Pekka Heino slutar. Foto: SVT

Pekka Heino slutar på SVT

Uppdaterad
Publicerad
Efter 32 år på SVT säger Pekka Heino upp sig. När den nuvarande säsongen av programmet Go´kväll tar slut vet den folkkäre programledaren inte vad han ska göra.

Pekka Heinos karriär startade redan 1985 när han började på SVT. Sedan dess har han hunnit vara programledare för en rad olika program – bland annat frågesportprogrammet ”Den röda tråden” och Eurovision Song Contest. De senaste sju åren har han lett tv-magasinet ”Go´kväll” som sänds fem dagar i veckan och ses av en miljonpublik. Nu har han sagt upp sig – utan att veta vad som kommer att hända i framtiden.

Vill inte vara bunden av ett kontrakt

– Jag vill fortsätta som programledare, men behöver inte vara anställd. Är man anställd är det en massa saker man får göra och inte får göra, jag vill inte ha ett kontrakt som binder mig, säger Pekka Heino till SVT Nyheter. 

Efter den sista december har han inget konkret som väntar. Men enligt Pekka fanns det inga alternativ när han väl bestämt sig.

Hoppas på öppna dörrar

– Det känns både roligt och skräckinjagande på samma gång. Nu ska jag avsluta säsongen på ”Go´kväll”, sedan litar jag på det som man säger, att om man stänger en dörr så öppnas en annan. Det kan vara bra att kliva utanför sin bekvämlighetszon och göra tillvaron mer spännande. Det har gått bra för andra, så jag tror att det ska gå bra även för mig.

”Go´kväll är bäst”

På frågan om vad som har varit bäst under alla år på SVT svarar Pekka direkt:

– Det jag jobbar med nu, ”Go´kväll”, utan konkurrens. Absolut det bästa!

På frågan om det sämsta tvekar han lite men svarar:

– När jag ibland var tvungen att jobba kontorstid, jag gjorde det bara under en kort tid, men det var inte min grej. All heder åt dem som gör det!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer