Persson & Larson i nytt band

Uppdaterad
Publicerad

Under våren ska Nina Persson och Nathan Larson spela in en ny skiva med en turkisk kompositör. Men det blir ingen A Camp-skiva, utan något helt nytt.

Nina Persson, mest känd från popbandet The Cardigans, är redo för ett nytt projekt. Under våren ska hon och maken (tillika musiker-kollegan) Nathan Larson spela in en ny skiva, helt olik deras tidigare.

Ihop med den turkiske musikern och kompositören Erdem Helvacioglu ska de göra ett elektroakustiskt album, utan låttexter. Nina Perssons sång kommer bara bestå av ljud, läten och toner som musikerna ska hacka upp och göra komposition av. Det berättas i en intervju i årets första Stim-magasinet.

Skriver nytt i höst

Inspirationen till det nya projektet kommer från parets nyvunna intresse för världsmusik. Redan i höst ska Nina Persson även börja skriva på nytt, eget material.

– Då tar jag tag i min egen karriär igen. Men vad det ska bli vet jag inte. Vid det laget kommer jag nog att vara hungrig och bara känna entusiasm för att skriva igen, säger hon till Stim-magasinet.

Men det blir troligen ingen ny The Cardigans- eller A Camp-skiva. Ett helt nytt musikprojekt verkar vara på väg att födas:

– Antagligen blir det ett tredje alternativ, säger Persson.

Cardigans-återblick på Hultsfred

Den senaste tiden har Nina Persson synts i Dolly Parton-coverbandet Dollykollot och i projektet The Citizens Band, som gör kabaréer i New York med politisk arkivmusik från 20- och 30-talen.

I sommar möts The Cardigans på Hulstfredsfestivalen, för att spela igenom hela ”Gran Turismo”-skivan.

Rebecka Ljung

rebecka.ljung@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.