Petra Mede har drabbats av covid-19 och tvingas hoppa av inspelningen av ”Bonusfamiljen”. Foto: Ulrika Malm ULM

Petra Mede lämnar Bonusfamiljen

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren Petra Mede lämnar rollen som Katja i SVT:s ”Bonusfamiljen” efter att ha drabbats av covid-19.

”Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Hösten 2021 gör tv-serien Bonusfamiljen comeback för en fjärde säsong i SVT. Det blir dock utan skådespelaren Petra Mede som drabbats av covid-19.

”Jag drabbades för två veckor sedan av covid-19. Det har fått mig att inse allvaret i denna pandemin. Nu är det hälsan som är prioritet ett. På grund av detta är jag tvungen att hoppa av Bonusfamiljen”, skriver Mede i ett pressmeddelande. 

Coronapandemin

Ersättare presenteras i morgon

Anna Croneman, programchef SVT Drama säger att man är otroligt ledsen över att Petra Mede blivit sjuk och att det nu är viktigast att hon får alla förutsättningar att bli frisk så snart som möjligt. ¨

”Inspelningen fortsätter som planerat och under morgondagen kommer vi att meddela vem som ersätter henne i rollen som Katja i säsong fyra”, skriver Croneman i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet