Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första gången bandets bolag ger tillstånd att använda originalmusik i en spelfilm om gruppen. Foto: Arkivbild

Planen: Fyra spelfilmer om Beatles – en för varje medlem

Publicerad

Det är nyheten som får Beatlesfans att gå i spinn. Regissören Sam Mendes planerar att göra fyra spelfilmer om Beatles – en för varje medlem i gruppen, avslöjar Deadline.

– Man kan väl säga att alla är väldigt entusiastiska, säger Mendes.

Handlingen i var och en av filmerna berättas ur en medlems perspektiv, men de fyra historierna hänger ihop. Exakt vilken vinkel Sam Mendes har på Beatleshistorien är ännu okänd, liksom när filmerna börjar spelas in och vilka som ska spela rollerna. Filmerna är tänkta att få biopremiär 2027.

De kvarvarande Beatlesmedlemmarna Paul McCartney och Ringo Starr, John Lennons son Sean och George Harrisons änka Olivia har godkänt det omfattande projektet.

Det är första gången Beatlesmedlemmarnas bolag Apple ger tillstånd för en filmskapare att använda originalmusik för en spelfilm om gruppen.

Sam Mendes fick en Oscar för sin film ”American beauty” och har även regisserat filmer som ”1917” och de båda Bondfilmerna ”Skyfall” och ”Spectre”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.