Regissören Roman Polanski. Foto: AP/TT

Polanski ryter tillbaka mot kritiker

Uppdaterad
Publicerad

Att Roman Polanski tävlar i filmfestivalen i Venedig med sin film ”J'accuse” har fått kritik från flera håll. Juryordföranden Lucrecia Martel sade på onsdagen att hon inte skulle delta i galamiddagen efter visningen av filmen.

Nu slår den skandalomsusade regissören tillbaka i en intervju med den franske författaren Pascal Bruckner som släpptes under torsdagen, dagen innan ”J'accuse” har premiär i Venedig.

Polanski tillbakavisar övergreppsanklagelser som riktats mot honom och kallar dessa för ”absurda historier från kvinnor som jag aldrig har träffat förut i mitt liv som anklagar mig för saker som påstås ha hänt för mer än ett halvsekel sedan”.

Roman Polanski greps i USA 1977, anklagad för att ha drogat och våldtagit en 13-årig flicka. Han erkände den sexuella handlingen men nekade till våldtäkt, och tillbringade 42 dagar i fängelse. 2017 utreddes Polanski för nya våldtäktsanklagelser, men åtalet lades ned av schweiziska åklagare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.