Skådespelaren Alec Baldwin spelade in en scen i en kyrka när han avlossade vapnet och dödade filmfotografen. Foto: Alec Tabak/AP/TT, Roberto E. Rosales /AP/TT

Polisen släpper film från Baldwins skjutning

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska polisen har släppt filmat material från utredningen av dödsolyckan under inspelningen av filmen ”Rust” i höstas.

Bland materialet, som flera medier publicerat delar av, finns en sekvens där skådespelaren Alec Baldwin står vänd mot kameran och drar en revolver strax innan det dödliga skottet brinner av. Andra bilder visar efterspelet, då ambulanspersonal kämpar med att försöka rädda Halyna Hutchins liv.

Man har även släppt det första polisförhöret med Baldwin där han beskriver händelseförloppet.

Det var i oktober förra året som skådespelaren Alec Baldwin avlossade ett skott som dödade filmfotografen Halyna Hutchins och skadade regissören Joel Souza under inspelningen av lågbudgetvästern ”Rust” i New Mexico.

Av oklar anledning hade skarp ammunition i stället för lösa skott hamnat i loppet till den Colt-pistol som Baldwin repeterade en scen med.

Producenterna bakom ”Rust” har nyligen dömts till högsta möjliga böter för allvarliga säkerhetsöverträdelser på inspelningsplatsen.

I klippet nedan sammanfattas händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.