Till vänster: Enrique Iglesias. Till höger: Maithripala Sirisena. Foto: TT

Efter troschocken – vill att Iglesias arrangör piskas

Uppdaterad
Publicerad

Sri Lankas president Maithripala Sirisena chockades av publikens beteende under Enrique Iglesias spelning i huvudstaden Colombo och anser att artistens arrangör bör piskas med stingrockor.

Några dagar innan jul uppträdde den spanske sångaren Enrique Iglesias i Colombo, Sri Lanka.

Det var första gången som Iglesias, känd för låtar som bland andra ”Hero” och ”Bailamos”, uppträdde i landet. Vissa kvinnliga åskådare blev så pass exalterade under konserten att de sprang upp på scen för att pussa artisten samt kastade underkläder mot honom, något som gjorde president Maithripala Sirisena rasande.

”Ociviliserat beteende”

Enligt BBC sa Sirisena under ett offentligt möte att kvinnornas beteende gick emot landets kultur och att de som arrangerat en sådan tillställning bör straffas.

”Jag förespråkar inte att dessa ociviliserade kvinnor som tog av sig sina bh:ar ska bli slagna med giftiga stingrockor, men de som organiserade en sådan händelse borde bli det”.

Medeltida bestraffning

Personer som utfört allvarliga brott kunde under medeltiden dömas till just pisknig med stingrockor. I dagens mycket konservativa Sri Lanka används straffet för att referera till när man anser att någon begått ett ytterst allvarligt brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.