R Kelly vägrade att svara på journalisternas frågor när han anlände till polisstationen. Foto: Tyler LaRiviere/Chicago tribune/AP/TT

R Kelly har överlämnat sig själv till polisen

Uppdaterad
Publicerad

Artisten R Kelly åtalas för flera fall av grova sexuella övergrepp. Nu har han överlämnat sig själv till polisen.

Den amerikanska r’n’b-artisten R Kelly åtalas för att ha utsatt fyra kvinnor för sexuella övergrepp. Minst tre av dem ska ha varit yngre än 17 år när övergreppen skedde, meddelade åklagaren Kim Foxx under en presskonferens på fredagskvällen, svensk tid.

Under fredagsnatten greps den 52-åriga artisten av Chicagopolisen.

Framträda i domstol

”Sångaren och låtskrivaren Robert Kelly (R Kelly) är gripen och i Chicagopolisens förvar. Den tilltalade kommer att framträda i domstol i morgon eftermiddag”, twittrar Anthony Guglielmi , kommunikationschef för polismyndigheten i Chicago och syftar på lördagskvällen.

Han skriver att R Kellys fingeravtryck kommer att tas och att sångaren kommer att fotograferas.

Tidigare åtalad

I dokumentären ”Vi överlevde R Kelly”, som visas på SVT Play vittnar flera kvinnor om sexuella, mentala och fysiska övergrepp.

2002 åtalades han för barnpornografibrott efter att han påstods ha spelat in en sexvideo med sig själv tillsammans med en 14-årig flicka. Sex år senare friades han.

R Kelly själv förnekar brott. I en 19 minuter lång låt som heter ”I admit” sjunger han så här:

”Jag erkänner att jag inte är perfekt, jag har aldrig sagt att jag är perfekt. Säg att jag har förgripit mig på dessa kvinnor, vad fan, det är helt absurt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.