Kerstin Behrendtz. Bilden är från 2015. Foto: Nora Lorek, TT arkiv

Radioprofilen dog av corona – togs till sjukhus en vecka tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Radiolegendaren Kerstin Behrendtz smittades av coronaviruset. Hon dog på sjukhuset under lördagen.
– Hon var så full av livsglädje. Därför känns det så otroligt sorgligt, säger Anna-Karin Larsson, musikchef Sveriges Radio.

I många år var Kerstin Behrendtz en publikkär musikredaktör på Sveriges radio. Det var hon som bestämde vilka låtar som skulle spelas i Sportextra och flera andra populära program.

– Ganska få musikredaktörer blir ett namn med publiken. Men hon blev det och fortfarande ringer lyssnare och pratar om Kerstin. Det säger något om hur hon var, säger Anna-Karin Larsson, musikchef Sveriges Radio, som arbetade med henne i närmare 15 år.

”Gick oerhört snabbt”

För en dryg vecka sedan blev Kerstin Behrendtz förkyld. Under förra helgen togs hon in på sjukhuset efter att det hade bekräftats att 69-åringen hade coronaviruset.

– Sedan gick det oerhört snabbt. Hon pratade med några kolleger förra helgen i telefon och berättade att hon var intagen. Hon hade problem med andningen då, säger Anna-Karin Larsson.

”Det är på riktigt”

Kerstin Behrendtz dotter säger till SVT att sorgen efter hennes mor är ofattbart stor och hänvisar till vad hon skriver på Facebook:

”Älskade mamma, du var och är den mest kärleksfulla, omtänksamma, roligaste och finaste person jag någonsin träffat. Framförallt var du den starkaste och i min värld helt orubblig.”

Men trots saknaden tar hon tillfället i akt att framhålla allvaret i situationen.

”Och till alla er som fortfarande skämtar, viftar bort, pratar ekonomiska kriser och funderar på varför just NI måste avboka eventuella fjällenresor eller besök till Östermalmshallen, DET HÄR ÄR PÅ RIKTIGT!!! Det handlar om liv och död. Var försiktiga. Ta hand om varandra!!”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet