Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när ristningen på Colosseum sker. Foto: TT, @Rytz5873/Youtube

Italiens kulturminister rasar efter turistristning på Colosseum

Uppdaterad
Publicerad

Italiens kulturminister Gennaro Sangiuliano kräver att en man som filmats när han ristade in sin fästmös namn på den klassiska amfiteatern Colosseum i Rom ska identifieras och straffas, skriver CNN.

”Jag tycker att det är väldigt allvarligt, ovärdigt och mycket oförskämt att en turist besudlar en av världens mest kända platser, ett historiskt arv som Colosseum, genom att rista in sin fästmös namn”, skrev kulturministern på Twitter på måndagen.

Sangiuliano skriver också att hans förhoppning är att förövaren ska identifieras och straffas i enlighet med italiensk lag.

Twitterinlägget från ministern innehöll också en suddig bild föreställande turisten och även en video som uppges visa när den misstänkte förövaren ristar in bokstäver på en av den 2 000 år gamla amfiteaterns väggar.

Enligt den italienska nyhetsbyrån Ansa står det nu ”Ivan+Haley 23” på en av Colosseums väggar.

Om ristaren identifieras och döms för tilltaget kan han straffas med upp till fem års fängelse eller böter på mer än 150 000 svenska kronor.

Se när vandalen ertappas av en annan turist i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.