Därför bänkar sig miljontals framför livestreamade rättegångar

Uppdaterad
Publicerad

Den tv-sända rättegången mellan skådespelarna Johnny Depp och Amber Heard, som tidigare var gifta, följs av en gigantisk publik.

– Det kommer upp så mycket privata detaljer. Man får höra ljudklipp och se bilder på skrik och bråk, säger journalisten Christina Jeurling Birro.

Johnny Depp har stämt sin ex-fru Amber Heard på 50 miljoner dollar och anklagat henne för förtal, varpå Heard kontrade med en stämning på hundra miljoner dollar. Rättegången sänds på tv och följs av miljontals människor, något som märks särskilt på Tiktok.

– Till exempel O.J. Simpson-rättegången kallas för ”The trial of the century” och där kan man verkligen säga att påverkan av att den var tv-sänd är enorm i historien. 95 miljoner satt och tittade på rättegången och man lärde sig hur viktig ”the side show” var, berättar Christina Jeurling Birro.

Depp var först ut att få vittna och under onsdagen var det första gången som Heard talade i rätten.

Christina Jeurling Birro berättar att man bland annat sett Johnny Depp ”showa” för åskådarna under rättegången. Se vad hon menar i klippet ovan.

Här kan du se hela reportaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.