Regissören: Mer kaosartade känslor i nya ”Kärlek och anarki”

Publicerad

Tv-serien ”Kärlek och anarki” handlar om konsulten Sofie som får i uppgift att rationalisera ett bokförlag. Hon och den yngre kollegan Max börjar utmana varandra och leka på jobbet. Nu kommer en andra, mörkare, säsong.

”Kärlek och anarki” hade premiär 2020 och blev en av det årets mest sedda svenska serier på Netflix. Första säsongen är en romantisk komedi om att bryta mot vuxenvärldens konventioner och att hantera samtidens övergång från en analog till en digital värld. Nu kommer säsong två som enligt regissören är mer kaosartad än den första.

– Säsong 1 handlade väldigt mycket om den rationella bilden av världen som den här konsulten har. Sen har hon, under den idén om vad tillvaron ska vara, ett hav av ostrukturerade kaosartade känslor. De blir ännu mer kaosartade i den här säsongen, hon har mer att deala med helt enkelt, säger regissören Lisa Langseth.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.