Robin Bengtsson har en ny bakgrund inför ESC-kvalet. Foto: Eurovisiontv

Robin Bengtsson byter bakgrund inför kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Han har redan varit på plats i Kiev i en vecka för att repetera inför semifinalen av Eurovision song contest som går av stapeln på tisdag.

Men mellan repetitionerna fick Kulturnyheterna en pratstund med en förväntansfull Robin Bengtsson.

”Jag längtar jättemycket till tisdag. Det ska bli så jäkla roligt”.

Under semifinalen i Eurovision song contest på tisdag, den 9 maj, är det Sverige och Robin Bengtsson som har startnummer ett.

Hur känns det att vara först ut?

ESC 2017

– Det känns bra, säger Robin Bengtsson till Kulturnyheterna:

– Jag tycker att det passar bra med vårt nummer, att vi börjar backstage och sedan tar med oss showen upp på scen. Sedan är kvällen igång. Det ska nog bli jättebra.

”Vi har nytt material”

I utländska medier och på fansidor har det varit många spekulationer om rullbanden som ingår i scenshowen. Det är mycket teknik som ska fungera och för att det inte skulle bli något strul så skickades banden till Kiev redan i början av april.

Hur mår rullbanden?

– De verkar må jättefint. De går som aldrig förr.

Teamet har fått anpassa en del saker i numret efter storleken på den nya scenen och varje sekund granskas in i minsta detalj under repetitionerna.

– Tittarna kommer att känna igen det mesta men vi har nytt material i LED-skärmarna bakom. Så det blir en ny look. Det är samma färgskala men en lite coolare 3D-värld.

Ok-tecknet

Lite av Robin Bengtssons signum har ju blivit hans handgest, att han gör ”ok-tecknet” som en del av koreografin till ”I can’t go on”. En del hävdar att tecknet kan vara påväg att bli en högerextrem symbol medan andra har liknat gesten vid en gest som USA:s president Donald Trump brukar göra.

– Jag tror att det bara är någonting som folk har skruvat upp på internet, säger Robin Bengtsson.

Foto: TT

– För det första så är det inte samma tecken och för det andra så är det ett universellt tecken för perfekt eller ”OK”. Dykare har ju gjort det i alla tider så jag tänker inte sluta använda det för att Donald Trump gör likadant. Han ska väl inte få ta patent på den.

”Positivt överraskad”

Men trots ett tajt schema har Robin Bengtsson ändå hunnit uppleva lite av Ukraina och huvudstaden Kiev.

– Jag är positivt överraskad. Jag trodde att det skulle vara mer grått men det är en väldigt fin grön stad med många parker, härliga människor och god mat.

På halvön Krim i Ukraina pågår en väpnad konflikt men det är inget som Robin Bengtsson har märkt något av i Kiev som ligger 70 mil därifrån.

– Kriget märks inte alls i Kiev. Det är jättehärlig stämning på stan.

Men det är ett högt säkerhetsläge som råder runt Eurovision.

– Det är bra säkerhet runt arenan men det var det även på Eurovision i Stockholm förra året. Det var samma procedur där och då var man väldigt noga med säkerheten, vilket jag tycker känns bra.

Trots att han trivs bra i Kiev så vill Robin Bengtsson att det ska bli tisdag snart och att semifinalen ska sätta igång.  

– Jag längtar jättemycket. Det är inte så mycket nervositet utan jag är mest taggad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ESC 2017

Mer i ämnet