Robyn, Avicii och SHM nominerade till amerikanska Grammy

Uppdaterad
Publicerad

Bästa danslåts-kategorin till amerikanska Grammys domineras av svenska artister. Robyn, Avicii samt Swedish House Mafia är alla nominerade i denna kategori.

Robyn har nominerats till ett av världens mest prestigefyllda musikpriser i kategorin Bästa dans/elektronika med albumet ”Body Talk, Pt. 3” och i Bästa dans-kategorin med låten ”Call Your Girlfriend”.

DJ Avicci med David Guetta

Svenska DJ:n och musikproducenten Avicii, som också heter Tim Bergling är även han nominerad i samma kategori tillsammans med David Guetta och låten ”Sunshine”.

Svenska houseprouducent och DJ-gruppen Swedish House Mafia är också nominerade med låten ”Save the world”. Medlemmar i gruppen är Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso.

De svenska artisterna konkurrerar om priset med Duck Sauce med låten ”Barbra Streisand”och Deadmau5 & Greta Svabo Bech med ”Raise Your Weapon”. Även Skrillex är noiminerade med ”Scary Monsters And Nice Sprites” .

Mer svenskt

Skivbolaget Screamworks Records är samtidigt nominerat i klassen ”Bästa soundtrack”. Bolaget nomineras för utgivningen av Ryan Shores originalmusik till skräckfilmen ”The Shrine”.

– Nomineringen är en stor och mycket positiv överraskning både för kompositören Ryan Shore och för mig som producent av skivan, säger Mikael Carlsson i ett uttalande.

Nomineringstopp

Kanye West leder listan med sju nomineringar totalt. Han följs av Adele, Foo Fighters och Bruno Mars som alla är nominerade i sex klasser var.

Se alla nomineringar till amerikanska Grammys här

Läs om DJ Aviciis konfilkt med Leona Lewis

Läs om Swedish House Mafia på Wikipedia

Kulturnyheterna

Isabelle Espinoza

Nominerade till årets låt

”Rolling In The Deep”

Adele

Spår från skivan: ”21”

”Holocene”

Bon Iver

Spår från skivan: ”Bon Iver”

”Grenade”

Bruno Mars

Spår från skivan: ”Doo-Wops & Hooligans”

”The Cave”

Mumford & Sons

Spår från skivan: ”Sigh No More”

”Firework”

Katy Perry

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.