Artisten Neil Young (till vänster) är kritisk till podden som drivs av Joe Rogan (till höger). Foto: AP/TT

Rogan: Jag försöker inte vara kontroversiell

Uppdaterad
Publicerad

En av USA:s mest framgångsrika poddare, Joe Rogan, kommer i framtiden att släppa fram läkare med olika syn på covid-19. Det uppger han i ett videoklipp efter en tids kontroverser kring hans Spotify-podd ”The Joe Rogan experience”.

I söndags meddelade Spotify att poddar om covid-19 kommer att förses med länkar till information om pandemin. Beskedet gavs sedan stjärnor som Neil Young och Joni Mitchell meddelat att de tar bort sin musik från Spotify om inte Rogans podd stoppas från musiktjänsten.

– Jag försöker inte främja desinformation, jag försöker inte vara kontroversiell, säger Rogan som svar på kritiken.

Rogan välkomnar covidnotiser

Rogan uppger att han kommer att försöka boka in läkare med olika åsikter efter det att han pratat med ”de kontroversiella”. Han välkomnar också idén om att lägga till råd relaterade till covid-19 före poddsändningen.

– Är det något jag skulle kunna göra bättre så är det att ha fler experter med olika åsikter direkt efter de kontroversiella. Jag är verkligen öppen för att göra så, säger Joe Rogan.

Han säger också att han inte hyser några agg mot varken Neil Young eller Joni Mitchell och att han är ett fan av båda artisternas musik.

Även musikern Nils Lofgren, som spelat bland annat med Neil Young och Bruce Springsteen tar bort sin musik från plattformen. Han skriver i en kommentar att han ”uppmuntrar musiker, artister och musikälskare överallt att förena sig med oss och klippa banden till Spotify”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.