Rolling Stones ställer in sin turné efter att frontmannen Mick Jagger blivit sjuk. Arkivbild. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / TT

Rolling Stones ställer in konserter

Uppdaterad
Publicerad

Rolling Stones-sångaren Mick Jagger är sjuk. Nu ställer rockbandet in hela sin turné i Nordamerika.

– Jag hatar att göra fans besvikna, och jag är väldigt besviken över att behöva skjuta upp turnén, säger sångaren i ett pressmeddelande.

Mick Jagger, sångare i rockbandet Rolling Stones, har blivit sjuk och avråds nu från läkare att uppträda på scen. I ett pressmeddelande meddelar bandet nu att deras Nordamerika-turné ställs in, skriver amerikanska musikmagasinet Rolling Stone.

Det är i nuläget oklart vilken typ av sjukdom det rör sig om. Enligt läkarna kommer Jagger att bli helt återställd och kunna stå på scen igen så snart som möjligt.

Ber fansen om ursäkt

Mick Jagger ber alla som har köpt biljetter till turnén och nu är besvikna om ursäkt. 

”Jag är så ledsen för alla våra fans i Amerika och Kanada som har köpt biljetter. Jag hatar verkligen att det blir så här för er. Jag är förkrossad över att behöva skjuta upp turnén men jag kommer att jobba väldigt hårt för att vara tillbaka på scen så fort som möjligt. Återigen, ber så mycket om ursäkt till er alla”, skriver sångaren på sitt Instagramkonto.

17 konserter mellan 20 april och 29 juni i USA och Kanada ställs in. De som har köpt biljetter uppmanas att spara dem, då de kommer vara giltiga när nya konserter släpps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.