Nyhetsankaren Liz Wahl som i direktsändning sa upp sig. Foto: Bild från CNN:s sändning

Nyhetsankare säger upp sig i direktsändning

Uppdaterad
Publicerad

Programledaren Liz Wahl för Russia Today kritiserar att kanalen ställer sig bakom Putins samtliga beslut och korrigerar nyhetsrapporteringen. Under direktsändning meddelar hon sin avgång.

Igår uppmärksammade Kulturnyheterna journalisten Abby Martin som arbetar som nyhetsankare för Russia Today. Hon kritiserade öppet Rysslands agerande i Ukraina och händelserna på Krimhalvön.

Nu har ännu ett nyhetsankare som arbetar för kanalen tagit ställning mot vad som pågår, detta rapporterar CNN.

Den amerikanska journalisten Liz Wahl avslutade igår sin sändning från redaktinonen i Washington med att säga upp sig i direktsändning.

”Stolt över att vara Amerikan”

Wahl skriver bland annat på twitter att hon härstammar från en familj som har flytt från den Ungerska revolutionen och Sovjet, samt att hennes pappa har och hennes man i dagsläget arbetar för den amerikanska militären.

”Och därför kan jag personligen inte kan vara en del av mediet som har skapats av den ryska regeringen och som tar ställning för Putin och korrigerar alla hans beslut med en positiv nyhetsrapportering” och Liz Wahl fortsätter:

”Jag är stolt över att vara Amerikan och jag tror på att sprida sanningen och det är därför, efter denna sändning som jag avgår”

”marknadsföra sig själv”

Russia Today som förkortas RT kritiserar Wahls uttalande och kallar hennes agerande som oprofessionellt och säger bland annat till CNN att ”när någon gör en stor offentlig show av sitt personliga beslut som detta. Då handlar det inte om något annat än att marknadsföra sig själv”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.