Polis stormade Pussy riots videoinspelning Foto: Sergey Ponomarev/AP/TT

Rysk polis stoppade Pussy riots videoinspelning

Publicerad

Den ryska aktivistgruppen Pussy riot fick sin videoinspelning stormad av rysk polis. Enligt gruppen ska polisen ha anklagat dem för att göra en olaglig video, och beordrat dem att stänga av strömmen på inspelningsplatsen.

Det var på söndagen som den ryska polisen ska ha stormat en videoinspelning med Pussy riot i Sankt Petersburg, det rapporterar Pitchfork. Polisen ska ha anklagat gruppen för extremism, och för att skapa en olaglig video, genom att hänvisa till den ryska anti-gaylagen.

I videoinspelningen deltog 150 aktivister. Pussy riot uppger att polisen beordrade filmbolaget Lenfilm, som står bakom produktionen, att stänga av strömmen. Därefter ska polisen ha hindrat Pussy riot från att ta med en strömgenerator till inspelningen.

Det hela fångades på film, och filmbolaget Lenfilm gick sedan ut med information till ryska medier om att poliserna egentligen var skådespelare. Det fick Pussy riot att gå till motattack på Instagram:

”Om det här hade varit en skådespelare, hade han vunnit en Oscar för det”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.