Martin Stenmarck och Lisa Ajax inför andra chansen i Melodifestivalen i Nyköpings Arenor Rosvalla. Foto: Maja Suslin/TT

Artisterna lägger till extra allt för att nå finalen

Uppdaterad
Publicerad

Några har lagt till ännu mer pyro, andra har bytt kläder och några verkar ha hittat en energireserv att slänga in i numret inför slaget om de sista fyra platserna till finalen av Melodifestivalen 2019. Under fredagens genrep av Andra chansen blev det tydligt att samtliga artister har lagt in en högre växel för att försöka ta sig vidare till Friends arena i Solna.

I Andra chansen, som i år går av stapeln i Nyköping, tävlar artisterna i fyra dueller där vinnaren av varje duell kniper en av finalplatserna. 

Duell 1

Andreas Johnson tävlar mot Anna Bergendahl. Foto: TT

Här tävlar två Melodifestival-profiler. Andreas Johnsons “Army of us” ställs mot Anna Bergendahls “Ashes to ashes”. 

Andreas Johnson fick med sig genrepspubliken i hans trallvänliga “Army of us” men Anna Bergendahl, som tävlar på hemmaplan, verkar ha hittat mer energi sedan deltävling 1 i Göteborg. Hon bjöd på två glädjetjut under framförandet, något som föll genrepspubliken i smaken. Lyckas hon förmedla den energin genom TV-skärmarna verkar det som att hon kan leva upp till sitt favoritskap och ta sig till final.

Duell 2

Vlad Reiser tävlar mot Nano. Foto: TT

Vlad Reisers “Nakna i regnet” ställs mot Nanos “Chasing rivers”. 

Vlad Reiser ställer sig på en stor scen för andra gången i sitt liv och denna gången känns det som att han har lagt till mer av allt. Mer pyro, mer neonfärger och mer energi. Reiser hade ett märkbart stöd i genrepspubliken men hans duellant Nano möttes av en ännu större våg av applåder och hejarrop. Nano trasslade dock in sig lite i texten men han har ytterligare ett publikrep på sig att få de sista bitarna att falla på plats.

Duell 3

Martin Stenmarck tävlar mot Lisa Ajax. Foto: TT

Denna duell blir en kamp mellan två avskalade nummer. Martin Stenmarcks “Låt skiten brinna” ställs mot Lisa Ajax “Torn”. 

Både Martin Stenmarck och Lisa Ajax är ensamma på scen. Frågan är om Stenmarck kommer att få revanch från 2014 då han gick vidare till Andra chansen men blev utslagen i duellen mot Linus Svennings låt “Bröder”. Men om man ska lyssna på reaktionen från genrepspubliken så kommer det att ta sig förbi Lisa Ajax som fick det största jublet.

Duell 4

Rebecka Karlsson tävlar mot Arvingarna. Foto: TT

I den sista duellen möter debutanten Rebecka Karlsson Melodifestivalveteranerna Arvingarna.  

Rebecka Karlsson har kryddat sitt framförande av “Who I am” med pyro och nya scenkläder. Men Arvingarna har gjort en ännu större förändring av sitt nummer. De har nämligen blivit fulltaliga under veckan som gått. I Andra chansen kommer alltså Tommy Carlsson att delta, vilket innebär att bandet nu är fyra på scen istället för tre som de var under deltävling 4.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.