Kristian Luuk programledare och Frist Aid Kit m fl uppträder. Foto: EPA/TT/SVT

Här är artisterna i nya säsongen av På spåret

Publicerad

Nu är det klart vilka som kommer att spela mellan resorna i På spåret, och det är en blandning mellan olika genrer. Med veckor kvar till premiären vet SVT dock inte hur många som kommer få sitta i publiken och lyssna.

Den 27 november är det säsongsstart för det folkkära programmet På spåret. Efter succén med bandet Augustifamiljen valde programmet förra året att starta ett nytt koncept där flera musikakter återkommer under säsongen. Tanken är att få in olika genrer och variation på scen och först ut är Little Dragon och programserien avslutas med First Aid Kit i finalen.

– Musiken har under mina 12 år, tror jag det är, haft den betydelsen att den fått in yngre publik. Vi kan finta med att First Aid Kit spelar en Kenny Rogers-låt och då göra två generationer glada, säger programledare Kristian Luuk.

Pandemin skapar problem

På grund av coronarestriktionerna vet SVT i dagsläget inte hur det kommer bli med publiken men de siktar på att ha lite publik så att banden kan få applåder när de spelat klart. Pandemin har även ställt till det tidigare under våren när det var nedstängt i stora delar av världen och frågorna skulle spelas in.

– Vi hann göra de nödvändigaste resorna innan, men sen har vi fått hjälp av korrespondenter på plats. Som tur var hade vi bunkrat frågor till platser långt bort som vi kunde använda, tagit från förråden så att säga, säger Kristian Luuk.

Vilka som ska vara med och tävla presenteras senare i september.

Det här är banden som ska spela

Grupp 1: Little Dragon

(27 nov, 4 dec, 11 dec)    

Grupp 2: Franska Trion

(18 dec, 25 dec, 1 jan)    

Grupp 3: The Hellacopters

(8 jan, 15 jan, 22 jan)    

Andra chansen: Rebecca & Fiona

(29 jan)      

Slutspel: First Aid Kit

(5 feb, 12 feb, 19 feb)    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.