Salem Al Fakirs bok till Dramaten

Uppdaterad
Publicerad

Salem Al Fakirs och Pontus de Wolfes bok ”Vad är musik?” blir till en föreställning på Dramaten i Stockholm.

Boken ”Vad är musik? och 100 andra jätteviktiga frågor” släpptes i början av september. Den är en del i serien som startades med Ernst Billgrens titel ”Vad är konst?”.

I boken besvarar musikerna Salem Al Fakir och Pontus de Wolfe olika frågor som har att göra med musik. Bland annat tipsar de om hur man blir av med en låt som tycks ha fastnat i huvudet, hur man väljer bandnamn och svarar på ifall klassisk musik är finare än ny.

”Expansion av boken”

Nu ska författarduon ta sin bok till scenen. ”Vad är musik?” kommer att gå upp som föreställning på Dramaten i mitten av november. Det blir en musikresa utifrån både skaparens, lyssnarens och musikens perspektiv.

– Föreställningen blir som en expansion av boken. Äntligen har vi ju tillgång till musiken för att gestalta det vi har att säga, konstaterar Pontus de Wolfe inför musiktidningen Gaffa.

Även bloggaren och SVT-programledaren Elsa Billgren ska medverka i föreställningen, som just programledare.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.