Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi mådde skit” – Samir och Viktor gör comeback i Melodifestivalen 2024. Hör duon om den tuffa tiden innan splittringen. Foto: Helin Pakdemir/SVT

Samir och Viktor: ”Återförenades inte för pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan 2014 har de hunnit släppa flera låtar, ställa upp i Melodifestivalen och gått skilda vägar. Men nu är popduon Samir och Viktor återförenade, den här gången med hälsan i fokus.

– Vi mådde skit ett tag, alltså brutalt, säger Samir Badran till SVT.

Med låten ”Hela världen väntar” tävlar Samir Badran och Viktor Frisk i Melodifestivalen för fjärde gången. Men det var inte självklart att det skulle bli så, strax innan coronapandemin bröt ut 2020 gick nämligen duon skilda vägar.

Ont blod mellan artisterna var inte orsaken, i stället var det ett allt för späckat schema och ingen tid till vila.

Melodifestivalen 2024

– Vi körde 2-3 gig om dagen ibland, säger Samir Badran.

”Gick in i väggen och kastade min telefon”

Viktor Frisk berättar att folk i deras omgivning tyckte att de skulle ”smida medan järnet var varmt” när musikkarriären gick som bäst. Men att det till slut blev för mycket.

– Det var som att elda ner ett ljus från båda ändar, säger han.

Samir Badran lägger också till att de fick utstå mycket hat i sociala medier.

– Det var inte bara spelningarna, utan mycket runt omkring. Många som tyckte vi var dåliga, många som spred personliga grejer om oss, säger han.

– Vi mådde inte bra, tillägger Frisk.

Samir Badran beskriver att han vid ett tillfälle gick in i väggen och blev utmattad.

– Jag kastade min telefon och flyttade hem till min hemstad.

Därför återförenades de

Men till slut blev saknaden för varandra och för musiken för stor. I slutet av 2023 meddelade duon att de skulle ställa upp i Melodifestivalen ännu en gång. Nu med hälsan i fokus och inte samtidigt som en turné och festande pågår vid sidan om.

– Lite mer balans den här gången, säger Samir Badran.

Att det skulle ha med pengarna som deras artistkarriär genererar slår de ifrån sig.

– Hade varit för pengarnas skull hade vi nog bara fortsatt för vi tjänade sjukt mycket pengar. Men om jag ska välja mellan hälsa och pengar... det finns inga pengar i världen som är värt det, säger Samir Badran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet