Foto: TT

Sanna Nielsen fortsätter som allsångsledare

Uppdaterad
Publicerad

Sanna Nielsen programleder säsongens sista Allsång på Skansen och sångerskan blickar tillbaka på sommarens skönsång med Kulturnyheterna.

Inför sommarens debut som Allsångs-ledare var det många spekulationer. Skulle Sanna Nielsen lyckas på Solliden? I sociala medier lät inte hyllningarna vänta på sig efter det första programmet och sedan dess har hon fått övervägande positiv kritik för sin programledarinsats i det traditonella tisdagsmys-programmet. 

Nu är det dags för sommarens sista Allsång på Skansen och det är med blandade känslor som Sanna Nielsen tar sig an finalen.

Allsång på Skansen

– Det känns jättehärligt. Det är klart att det är blandade känslor men framförallt så känns det fint att få knyta ihop säcken och göra det här en gång till, säger Sanna Nielsen.

Hur har sommaren varit?

– Jag har haft världens bästa sommarjobb. Det har varit magiskt på alla sätt och vis.

Och det som verkar ha gjort mest avtryck på Sanna Nielsen är publiken.

– Jag har fått träffa en otroligt engagerad publik. Man blir ju rörd av dem varje gång, att de hjälper till och så gärna vill vara med och göra programmet så fint.

Rotat sig i hjärtat

Under sommaren har hon gästats av inte mindre än 41 akter på scen men det hon kommer att minnas mest är ändå de första sekunderna av första programmet, då det var hon och bandet.

– Jag kommer att minnas första programmet när jag gick ut och sjöng ”Stockholm i mitt hjärta” och få det där jublet och den responsen som vi fick då. Det har vi i och för sig fått i varje program men just det där första programmet, det sitter djupt rotat i hjärtat.

Återvänder

Under kvällens finalprogram kommer Sanna Nielsen att ha sällskap av Zara Larsson, Lill Lindfors, Frances och Peg Parnevik. Tillsammans med Tensta Gospel Choir kommer också Sanna Nielsen att framföra den nu 13 år gamla mello-hiten ”Hela världen för mig”. Men om det här är sista gången som vi ser Sanna Nielsen som Allsångs-ledare är ännu oklart.

Kommer du att fortsätta som programledare nästa år?

– Det vet man aldrig. Jag känner så här: Jag tar ett program i taget och gör klart det här programmet så får vi se vad som händer sedan.

När tisdagens sändning led mot sitt slut lämnade dock Sanna Nielsen besked.

– Nästa sommar står jag här igen, redo att leda Allsången tillsammans med er, sa hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsång på Skansen

Mer i ämnet