Hör Sanna Nielsen om sin sista säsong av ”Allsång på Skansen”.. Foto: SVT

Sanna Nielsen om att sluta i ”Allsång på Skansen”: ”Känns rätt i magen”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen är det premiär för årets säsong av ”Allsång på skansen”. Det är också den sista sommaren vi kommer att få se Sanna Nielsen leda programmet.

– Det är vemodigt. Det är inget lätt beslut men det känns också rätt i magen, säger Sanna Nielsen.

Det blir sjunde året i rad som Sanna Nielsen leder programmet. Trots att hon har lång rutin är det lite nervöst inför kvällens program.

– Pirrig är jag alltid inför premiären. Men jag känner mig väldigt taggad och ändå ganska lugn och vill bara njuta av varje sekund som jag är kvar, säger hon.

Det är fortfarande inte känt vem som tar över allsången nästa år. Sanna Nielsen har dock ett råd till vem det än är som tar över programledarrollen:

– Jag har ett råd. Det som alla sa till mig var att ”gör programmet till ditt eget så att publiken får lära känna vem du är”.

Årets ”Allsång på Skansen” har premiär ikväll den 28 juni. Gäster är Cornelia Jakobs, Jireel, Benson Boone, Jill Johnson och The Ark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.