Sarah Dawn Finer under Melodifestivalen 2019. Foto: Claudio Bresciani/TT

Sarah Dawn Finer programleder låtsaseurovision

Uppdaterad
Publicerad

Det blir som bekant inget Eurovision i Nederländerna i år, men Sarah Dawn Finer kommer att programleda Sveriges 12:a, ett program där svenskarna får rösta på sin favorit bland bidragen som skulle ha tävlat.

Under en vecka kommer komikern David Sundin och den avgående mellochefen Christer Björkman att presentera de 41 ESC-bidrag som hamnat i ingenmansland.

Tittarna kan därefter rösta fram 25 favoriter och den 14 maj sänds, istället för Eurovision song contest, Sveriges 12:a – där tittarna röstar igen och utser Sveriges Eurovisionfavorit.

Coronaviruset och kulturen

”En godisskål”

”Det är såklart synd att Eurovision ställs in i år, men det är ju lätt att förstå varför. Så därför känns det extra roligt att med detta program, en stor godisskål för alla Eurovision-älskare”, säger programledaren Sarah Dawn Finer i ett pressmeddelande.

Melodifestivalvinnarna The Mamas kommer även att vara på plats i studion.

Två dagar senare, den 16 maj, sänds även ett hyllningsprogram till de artister som inte får tävla i år.

Båda programmen sänds i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet