Säsongsfinal i Andra Avenyn

Publicerad

Ikväll är det stor säsongsfinal för SVT:s långkörare Andra Avenyn. Men redan på tisdagsförmiddagen fick pressen en förhandsvisning. Dessutom en inblick i höstens program med nya karaktärer och miljöer.

Och nya för hösten är bland annat familjen Niklasson som består av Greger, Sigrid och Markus. Till de yttre den perfekta välordnade familjen, men i själva verket något helt annat. I höst rör dessutom skådespelaren Hans Mosesson om i grytan, som patriarken Per Björn, VD för Björnsängar.

”Det ska bliväldigt roligt att spela en äkta patriark. Jag har dessutom fått lite insideinformation från manusförfattaren Peter Falck, så jag vet att det kommer att hända en hel del spännande saker med karaktären Per Björn”, säger Hans Mosesson i ett pressmeddelande.

Många tittare trots kritik
Andra Avenyn, som spelas in i Göteborg, kritiserades hårt när serien började sändas förra hösten. Men trots kritiken drar Andra Avenyn cirka 700 000 tittare per avsnitt, tre gånger i veckan.

Inspelningarna av de 105 nya avsnitten har redan börjat och visas på SVT med början i september. Vårsäsongens sista avsnitt visas 20 maj klockan 20, både på SVT1 och på webben.

Susanna Johansson

Per Björn – spelas av Hans Mosesson
Lotta Björn – spelas av Gunilla Johansson
Roland Tegebrandt – spelas av Fyr Thorwald
Greger Niklasson – spelas av Rasmus Troedsson
Sigrid Niklasson – spelas av Sara Nygren
Markus Nilsson – spelas av Filip Benko
Dennis Hellström – spelas av Göran Parkrud
Liv Hellström – spelas av Maya Rung
Tony Dahlberg – spelas av Stefan Gödicke
Kim Dahlberg – spelas av Jonas Bane
Rasmus Fagerlind – spelas av Bill Hugg
Ulla Fagerlind – spelas av Lena B. Nilsson
David Zimmerman – spelas av Anders Nordahl
Roxana Nilsson – spelas av Fortesa Hoti

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer