Scorpions lägger av

Uppdaterad
Publicerad

De tyska hårdrockarna har bestämt sig för att den kommande skivan Sting in the tail som släpps i mars är deras sista. Den 45 år långa karriären ska krönas med en världsomspännande femårsturné. Vi vill sluta på topp, skriver bandet på sin hemsida.

Scorpions bildades 1965 i Hannover i Tyskland av gitarristen Rudolph Schenker. Tillsammans med sångaren Klaus Meine har han utgjort bandets stomme under den seglivade karriären.

Albumdebuten kom 1972 med Lonesome Crow men först tolv år senare slog bandet igenom på riktigt med skivan Love at First Sting. Albumet innehåller två av gruppens mest kända låtar, den tunga Rock You like a Hurricane och powerballaden Still Loving You. Powerballader har blivit något av gruppens signum, 1990 släpptes visselvänliga Wind of Change som för många är starkt förknippad med de världsomvälvande händelserna som följde på Berlinmurens fall.

Bandet skriver på hemsidan att de är extremt tacksamma för att passionen till musiken hållit i sig under alla år och nu slutar de med vad de själva oblygt betraktar som sin bästa platta.

Kulturnyheterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.