Skådespelaren Mikael Persbrandt Foto: Claudio Bresciani/TT

Sex education får ny säsong – Persbrandt återvänder

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en andra säsong av Netflix originalserie Sex education, skriver Expressens tv-blogg Spoiler alert. Och Mikael Persbrandts hantverkarkaraktär, Jacob Nyman, återvänder även han.

Sextonårige Otis blir, något motvilligt, sexexpert på sin skola när han på initiativ av klasskamraten Maeve sätter upp en verksamhet för att lösa resterande skolelevers sexrelaterade skrupler. Uppväxt med en mamma (spelad av Gillian Anderson) med yrke som sexterapeut har Otis genom åren kunnat snappa upp en hel del och duon blir därmed tämligen framgångsrik på området.

Tv-serien har enligt Netflix själva blivit en tittarfavorit och en andra säsong är beställd.

I serien spelar även skådespelaren Mikael Persbrandt en roll som en svensk hantverkare. Och nu bekräftas för Expressens tv-blogg Spoiler alert att Jacob Nyman, som karaktären heter, kommer dyka upp även i säsong två.

– Ja, han är med i säsong 2, bekräftar Persbrandts advokat Monique Wadsted till bloggen.

Ännu finns dock inget premiärdatum för den kommande säsong två av tv-serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.