Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sidse Babett Knudsen tror inte på en femte säsong av ”Borgen”: ”Jag tror inte det blir något, men det trodde jag inte förra gången heller”. Foto: Club Zero/Lars Wiklund/SVT

Sidse Babett Knudsen: ”Jag har aldrig blivit inbjuden till Sverige”

Publicerad

Sidse Babett Knudsen syns flitigt på vårens festivaler. På filmfestivalen i Berlin har svenska Gustav Möllers danska film ”Sons” världspremiär och nyligen syntes hon i en biroll mot Mia Wasikowska i ”Club Zero” på Göteborg filmfestival. Men någon repris i rollen som politikern Birgitte Nyborg i ”Borgen” tror hon inte att det blir.

”Club Zero” utspelar sig på en dyr privatskola där medvetna föräldrar nyligen sett till att få en kost- och dietlärare anställd som förespråkar ”medvetet ätande”.

Snart börjar gruppen med sakta tuggande och kalorivägrande elever likna en sekt.

Visste inte vad det var

Sidse Babett Knudsen spelar skolans rektor.

– Jag tackade ja när jag hörde att Mia Wasikowska ska spela huvudrollen, jag älskar henne så mycket! Jag hade inte sett någon film av (regissören) Jessica Hausner, så jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på, men det är ett intressant manus, säger hon.

”Club Zero” har biopremiär i höst.

I klippet berättar Sidse Babett Knudsen om Club Zero, om det blir någon ny säsong av ”Borgen” och att hon är lite besviken över att aldrig ha blivit erbjuden en roll i en svensk film.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.