Skildrar en bitter strid bakom porrkulisserna

Uppdaterad
Publicerad

Berth Milton kallas porrkungen och blev en Sveriges rikaste män när hans företag Private börsnoterades. Men den nya dokumentären ”Porrkungens tårar” handlar inte om porrindustrin.

En svår uppväxt, ett porrimperium och en far-son-relation som med tiden mynnar ut i ett infekterat krig. Det är ingredienserna i dokumentärfilmen ”Porrkungens tårar”, som har premiär imorgon.

Filmen handlar också om ett porrarv som Berth Milton säger sig inte vilja ta över från sin far, men inte heller vill avsäga sig. Regissören Fredrik von Krusenstjerna förklarar vad som drog in honom i Miltons levnadsöde:

– Han kämpade så hårt för att bli beundrad, eller omtyckt, eller respekterad av sin pappa. Att bli älskad av honom, tror jag. Och så fick han det aldrig. Det var det som fick mig att lockas, säger han.

”Gav mig carte blanche”

Men Berth Milton var inte nöjd med allt i filmen, och produktionsbolaget Strix har plockat bort vissa delar.

– Det spelar ingen roll vad det rörde sig om. På något sätt måste jag säga att killen har varit respekt... Han gav mig carte blanche, egentligen, säger Fredrik von Krusenstjerna.

Se hela inslaget här ovanför!

Reporter i inslaget: Lydia Farran-Lee

Fotograf och klippning: Don Titelman

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.