The Mamas under torsdagens repetitioner i Saab Arena i Linköping. Foto: Malin Johansson/SVT

Skrällvarning i publikundersökningen – The Mamas hotar favoriterna

Uppdaterad
Publicerad

I förhandssnacket har de varit tippade till andra chansen. I ett starkt startfält är det få som vågat tro på en finalplats – men The Mamas skräller rejält i publikundersökningen efter fredagens generalrepetition.

Melodifestivalklubben gör varje år en undersökning bland publiken under Melodifestivalens generalrepetitioner. Undersökningen är inte direkt vetenskaplig. Det finns ingen garanti för att deltagarna är ett genomsnitt av tv-tittarna som röstar på lördag.

Men ofta är det ändå i den som det blir tydligt om någon artist går mot en storseger – eller om vi kan förvänta oss en skräll på lördag.

Överlägsna segrare

I fredagskvällens publikundersökning fick vi se både och. Storfavoriten Felix Sandman vann publikundersökningen med 33,5 procent av rösterna. Men en större överraskning är att The Mamas ligger bara kort efter honom med 31 procent av rösterna. Och det här trots att Felix Sandman fick framföra sitt bidrag två gånger under kvällen – eftersom han och Sonja Aldén lottades fram som vinnare.

Efter dem är det ett långt hopp ner till Malou Prytz som hamnade på en tredje plats med 13 procent av rösterna. Den andra storfavoriten Robin Bengtsson går, baserat på publikundersökningen, mot andra chansen med 12 procent av rösterna.

Publiken svarade på frågan “Vilken var din favorit i kväll?”. Totalt deltog 641 personer i undersökningen.

Resultatet i publikundersökningen

  1. Felix Sandman – Boys with emotions (215 röster – 33,5%)
  2. The Mamas – Move (198 röster – 31%)
  3. Malou Prytz – Ballerina (86 röster – 13%)
  4. Robin Bengtsson – Take a chance (78 röster – 12%)
  5. Sonja Aldén – Sluta aldrig gå (42 röster – 6,5%)
  6. Suzi P – Moves (11 röster – 2%)
  7. OVÖ – Inga problem (11 röster – 2%)

Källa: Melodifestivalklubben

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.