Viaplay säljer planerade dramaproduktioner till andra bolag. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Skyshowtime köper serie av krisande Viaplay

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kommer strömningstjänsten Viaplay att släppa sin uppskjutna kvartalsrapport. Viaplay har stoppat flera dramaproduktioner, vars premiärer nu lagts på is på obestämd tid. Men nu bekräftar konkurrenten Skyshowtime att bolaget köper ”Veronika” med Alexandra Rapaport i huvudrollen.

Storsatsningen ”Ronja Rövardotter” är en av många planerade tv-serier som Viaplay stoppat och eventuellt planerar att sälja på grund av bolagets ekonomiska kris.

Nu skriver strömningstjänsten Skyshowtime i ett pressmeddelande att den köpt en av de planerade dramaserierna, ”Veronika”, något TT var först med att rapportera.

Krisen för Viaplay

Andra tv-serier vars framtid är osäker är bland andra ”Bullshit”, med Alba August, ”I kärlekens namn” med Maria Bonnevie och andra säsongen av ”Threesome”.

Under torsdagen släpper Viaplay sin kvartalsrapport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Strömningsexperten Jonas Birmé om Viaplays framtid. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen för Viaplay

Mer i ämnet